Searches

Thursday, July 23, 2009

Leech Theraphy at Jalan Tutong, Chuchu Plaza

I heard about this leech therapy since few months ago and finally we found this place at Chuchu plaza. For introduction, the Leech Therapy is quite the same as "Berbekam" and its good for treating diseases such as Gout, Skin Rashes, Migraine, High/Low Blood Pressure, Stress and Asthma (that is all I know). so kami ani cuba lah kan be-"leeching" ani.. but first I let bebeh experiment lah cana rasa nya be-"leeching" ani. kalau inde papa.. next week aku cuba for treating my eczema...hehehe



At first geli lah tengok leech atu mengeliang-geliut macam ular...panya the assistant tebuk bebeh kulit dulu supaya darahnya dapat keluar dan membolehkan lintah atu suck the blood...



udah ia sucking the blood teranah tah durang ani menikmati hidangan yang ada di kaki hehehe...kami habis atu jalan-jalan lagi liat perabot kayu di kadai sebalah atu...

most people does not like leeches because of their appearance (black & suka mengigit)but personally i found them facinating..setiap makhluk ciptaan Allah atu ada gunanya..ganya kitani mesti tahu apa kegunaan makhluk ani...especially the leeches..they help you to get better by sucking out your dirty blood (darah kotor , ikut jenis lintah lah hehe..)tapi kesian kan.. lapas pakai lintah atu paksa dibunuh.. pasal lintah ani sekali pakai saja kata boss kadai lintah atu...ku pun inde tau kenapa...

soon after the theraphy, syukuralhamdulilah kaki bebeh baru ada baik sikit rasanya..inda lagi brapa jalan terhinjut-hinjut...next week lagi kan bawa ia appointment lagi sampai bebeh sihat walafiat..

Life is very fragile...spend it wisely to your loved ones...

2 comments:

  1. brapa tah therapy atu?? mau jua ku cuba..tapi geli lah... hahahaha

    ReplyDelete
  2. 1st thing first?? apa sakit mu haha? 1st package $55 ja using 4 leeches and free 1 leech. awu gali lang. ku pun mau cuba jua untuk eczema ku

    ReplyDelete